Fitness a chudnutie Zdravie

Limetkový RAW dezert, ktorému nik neodolá

raw dezert

Počas teplých dní všetci radi siahneme po ľahších variantách jedál. Obľúbené sú ľahké šalátiky, množstvo ovocia a zeleniny či svieže limonády. My sme si pre vás pripravili jeden osviežujúci, chutný raw dezert, ktorý je príjemným spestrením teplých, letných dní.

Pozostáva zo samých zdravých ingrediencií a gazdinky sa doma pri pečení nespotia, keďže je nepečený. Navyše jeho príprava zaberie len 20 minút (ak nerátame čas na stuhnutie) a kvôli výbornému zloženiu si ho môžu dať aj ľudia, ktorí si musia strážiť svoju váhu.

Tento recept pochádza z e-knihy 10 zdravých a chutných raw dezertov, ktorú dostanete zdarma pri kúpe smoothie knihy 107 neodolateľných smoothie nápojov.

Ingrediencie na korpus:

  • 8 datlí,
  • ⅔ šálky kešu orieškov,
  • 2 PL strúhaného kokosu,
  • 2 PL vody.

Ingrediencie na plnku:

  • 1 šálka kešu orieškov,
  • 2 PL kokosového oleja,
  • šťava z 1 limetky,
  • nastrúhaná kôra z 1 limetky,
  • 1 PL strúhaného kokosu,
  • 2 PL medu alebo javorového sirupu,
  • 100 ml kokosového mlieka.

Suroviny sú na 10 košíčkov.

Postup na korpus:

Kešu oriešky si namočíme na noc do vody. Umyjeme ich, vysušíme a s ostatnými surovinami rozmixujeme. Zmes dáme do košíčkov na muffiny a dáme do chladničky.

Postup na plnku:

Kešu oriešky si namočíme na noc do vody. Umyjeme ich, vysušíme a s ostatnými surovinami rozmixujeme. Následne zmes nalejte na korpus, nechajte v chladničke stuhnúť a podávajte chladené :)

1 porcia obsahuje:

  • Energia 208 kcal,
  • Bielkoviny 4 g,
  • Tuky 12 g,
  • Sacharidy 25 g,
  • vláknina 3 g.

Ak dostanete chuť na iný raw dezert, inšpiráciu na ďalšie nájdete v bonuse ku Smoothie e-knihe.

Ak sa vám tento recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

O autorovi

Petra

Petra

Petra vyštudovala farmaceutickú fakultu na Univerzite Karlovej v Hradci Králové. Jej cieľom je ukázať ľuďom, že zdravá, vyvážená strava a životný štýl je základ, ako sa vyhnúť chorobám a liekom.