Zdravie

7 TOP potravín na prevenciu rakoviny

prevencia rakoviny

Príčiny rakoviny môžu byť rôzne. Od genetického pôvodu až po nesprávne stravovanie. A prevencia rakoviny spočíva aj vo výbere vhodných potravín, ktoré budeme konzumovať. Ľudia si myslia, že vznik rakoviny je vec náhody, osudu či smoly a nedá sa nijak predvídať či ovplyvniť.

Ako sme spomenuli, je veľmi dôležite čo konzumujeme. Ak chcete znížiť riziko vzniku rakoviny, v tomto článku sa dozviete, ktoré potraviny tomu pomôžu.

Cesnak

Výskumy potvrdili, že konzumácia cesnaku vedie k zníženiu rizika vzniku rakoviny hrubého čreva, žalúdka, prostaty, hlavy, krku, prsníka, vaječníkov a ďalších. Cesnak pomáha ničiť rakovinové bunky, preto neváhajte a doprajte si aspoň 1 strúčik denne. 

Cibuľa

Cibuľa rovnako ako cesnak, obsahuje antioxidanty, ktoré môžu blokovať vysoko reaktívne voľné radikály a chránia pred poškodením bunkovej DNA a začatia procesu rakoviny.

Zázvor

Zázvor je v medicíne používaní po stáročia pre jeho protizápalové a antioxidačné vlastnosti. Nové štúdie dokazujú, že zázvor obsahuje látku, ktorá by mohla byť až 10 000 x účinnejšia ako konvenčné chemoterapie. Bolo dokázané, že gingerol – látka, ktorá sa nachádza v zázvore, bojuje proti vzniku metastáz.

Chren

Štúdie na americkej univerzite zistili, že vďaka vysokému obsahu zlúčenín nazývaných glukozinoláty, chren pomáha pečeni detoxikovať karcinogény, čo vedie k zníženiu rizika vzniku rakoviny. Zaradením chrenu do vášho jedálnička znížite riziko vzniku rakoviny či v tom horšom prípade spomalíte šírenie metastáz.

Jablčný ocot

Ocot vyrobený z jabĺk je veľmi dobrým liekom na mnohé ochorenia. Laboratorné testy ukázali, že jablčný ocot prispeva k spomaleniu rastu nádorových buniek. O jeho dalších skvelých účinkoch si môžete prečítať v našom staršom článku.

Ak sa vám tento článok o potravinách účinných pri prevencia rakoviny páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

Zdroj: wakeup-world.com  (Preklad s povolením autora)